Thursday, November 15, 2012

smile.....:)

salam semua..waa...sangat2 lama x update kan..ehem2,ngah xde masa tok blog ni sbb luangkan lebih banyak masa tok my busyuk2 tu..heeeee...jgn jeles k.ahakz..

haa...x nak ckp banyak pon..berkaitan title aku??aku sentiasa senyum sbb hubby ada kat sebelah ni..hehehe..bahagia..:))

k la...tok smua blogger, hopefully korg pon sntiasa smile..okey..:))

Friday, October 12, 2012

pening pale..:((

salam semua..arini aku bertapa depan blog ni ag..aku x tau nak wat pe sbb otak dah x nak terima pape nota ag....waaaaaa!!!!!rasa sangat2 stress skrg!

2 pening pale bahagian 1..ni ada yang ke-2 lak..hhmm,entah la..aku pon xtau nak ckp pe sbb diorg ni roomate baru aku tapi yang sorg ni pangai cam haram je..heeee..pening2..tp d sbb kan sem ni nak jadi baik sikit, aku abaikan pangai2 yang x ptot 2..boleh plak..heeee..ape2 pon, lau kite nak, semuanye boleh..kan..:))

awai2 masuk ari 2, roomate aku ok je (kedua2 nye) but lately, aku x tau nape yang sorg 2 cam lain je...(arap maaf,nama anda xkan d keluarkan..heee) die mayb sgt d manjakan oleh semua org, maka dgn itu (ceh,ayat x leh bla..hahahaha) die cam x penah sedar ape yang die wat 2, x smua nye ok ngan org..aku banyak kali makan ati ngan pangai die..ok fine, aku tau die pandai..pandai dlm segala2 nye tp berpada la..minta tolong pon susah especially lau ngah bergayut (kat pokok,hahahaha)..even pakwe die swoh teman aku pon,die wat xtau..yang sakit ati nye, leh lak wat muka x malu, swoh belikan tok die sekali..hampeh..

aku x tau la nape kan..sjak akhir2 ni pon die x nak bercakap ngan kteorg..wat kputusan ikot pale die ni..yang kteorg ni sampai pening pale pk sal die..saket ati berganda!entah la..banyak org, banyak ragam..tol x..heeee..lantah die la..kite nak wat camne, kan...:P

dah banyak ni aku taip pelik2..nk g mandi lak..pas 2 nak sambung bace nota lagi..c u lau ada rezeki k..:)) bye...

Thursday, October 11, 2012

nak balik ke x??

salam semua..haaiisshhh..lama nye aku tinggal kan benda alah ni..dah berdebu cam beg aku yang kat bawah katil 2..hahahaha..dasyat tol..nampak sgt pemalas nye aku nikan..sape kata aku rajin??angkat pale..hahahah..tgk 2, ramai lak yang ckp aku ni rajin..hahahha..

apabila cik cinta disember membebel......
lalalalalalalala....semua orang x nak dengar aku membebel kan..aku pon x nak dengar..hahahahah..sape yang ske kena bebel memang hebat la..x tau nak gambar kan org 2 camne..mmg awesome la...:))

oit2 makcik..panjang nye memebebel..
hahahhaha..ok2..kite sambung cter yang ada kaitan ngan title ye..hahahhaha..dari semalam aku pk sal balik umah..semua kawan2 aku dah beli tiket balik umah tp aku??hahahahah..sampai kan aku terbawa2 pk bnde ni dalam final..bengong kan..hheee....pening kot..tbe2 xde kawan nak balik same2..cam hampeh je..aisshhh...:((

arini aku baru nak g kangar, nak tgk tiket ada ke x..minta2 la ada..pening pale dah ni pk sal tket pale..2 la..org swoh beli awal,ko x nak...degil sgt,cam 2 la jadi nye..hahahahah..padan muka aku..xpe2..arini cari sampai dpt gak..heeee...ngeri lak lau x dpt tket basni..naik bas pe entah nnti..hahahahha...

gelak la banyak2 cinta disember oi..jap g meleleh air mata cam air terjun...xcaye??tgk la nnti..ko 2 bukan betol sgt..aish!!

*p/s : kne stop menaip skrg sbb otak ngah bergadoh ngan hati...cau dulu...bye...:))

Sunday, September 16, 2012

fairymoss coklat

salam semua..haa..mesti korg x penah kan dgr nama coklat yang kat title 2..memey la sbb x penah publish pon company 2..heee...

sebenar nye Fairymoss 2 nama company kteorg tok subjek ENT300..kteorg pilih coklat sbb semua orang ske makan coklat..beza coklat kteorg ngan coklat yg ada pasaran???kteorg wat home made coklat dalam pelbagai saiz..seronok kan lau dpat buka kedai ni betol2..:))

ok la..malas nak bebel lagi..hheeee..tgk la pic ni puas2...jgn sampai mleleh air liur 2...hehehehe..



Wednesday, September 12, 2012

semester yang paling sibuk

salam semua..arini aku berjaya menebusi ruang blog aku selepas melalui banyak rintangan dan dugaan, dengan sawang yang merata2 sampai x nmpak dah kecomelan blog aku ni..hheee...perasan seh..bloh pon cam hape,leh kata comel..:P di sebabkan aku berjaya sampai kat sini, bermula la cerita2 mengarut yang aku akan ceritakan..cehhh...mengarut sangat la kan..:P

ok2,aku ni lau dah bab melalut,memang x sedar dah sampai mane..tau2 nanti,melalot je banyak tapi mukadimah pon korang x jumpe2 lagi..tol x..heee..x pe2,aku try menaip sikit je sbb cam dah penat je nak taip banyak2..pasni ada yang aku taip..aarrgghhh!!repot ENT,cam haram je subjek 2..killer subjek kot..even bukan main course tok sains geomatik..

sem ni sangat2 la sibuk ngan report yang berlambak2, kerja luar yang x penah kenal penat dan letih..aku ingat dah hbis kerja luar,rupa2 nye x habis pon..alahai..sangat penat kot..dah la subjek yang x sepatot nye group kteorg ambik..d sebabkan senior2 terdahulu, semua beban tertanggung kat kteorg..cam hape entah..pelik gak aku, dah tau blaja sal remote sensing,awat dok gatai sgt nak tron site wat land survey punye keje..aaiissshhh,susah gak lau pandai sgt..

even keje banyak, sem ni aku x la tensyen sangat..maybe sbb nasihat dr seorg kawan yg x jemu bg nasihat time aku menangis sbb tensyen..x sangka aku follow nasihat 2 and aku x tensyen pon tp yang pasti, ble org bagi aku keje last minit,mmg aku campak la..ske sangat nak menyusahkan aku..alahai..

aku arap ape yang aku rancang tok study week ni akan berjalan ngan lancar..aku nak balik jmpe atok..hheee...stahun x balik,terok punye cucu..heeee...jangan contohi aku k..sibuk sangat ngan keje, xde masa nak g mane..npe aku ckp sibuk??sbb sblom ni,aku leh layan movie beribu-ribu tp sem ni, boleh d kira ngan jari..nmpak x kebizian aku d situ..heee..

k la,cam hape entah aku mengarut kat sini..korg bace pon, mesti dah siap ngan memaki kan..heee..:P jmpe korg lain kali ye..:))

Thursday, August 30, 2012

minggu ke-2 berada di arau

salam semua..dah lama kan blog ni x berupdate..saje je aku biarkan blog ni berhabuk,bersawang dan segala ber yang ada la..arini aku tergedik,tergatal dan terbuka blog ni sbb cam dah lame je aku x jaga blog ni..sian die..nanti x pasal2 merajuk lak die,naya aku nak pujuk segala bagai kan..

eh,eh..macam lupa something je..ape die ye...hhmmmm...haaa!!!ingat dah...lupa nak wish,selamat hari raya,maaf zahir dan batin..:))hehehehe..sekarang ni minggu ke-2 raya and mood raya masih lagi menggila tapi ape kan daya,tugas sebagai pelajar kena d laksanakan dulu,kan....*skema je ayat aku..cam ape entah..hehehe..tapi bile dah ada kat perlis ni,x rasa raya pon..rasa makin terbeban dengan keje yang banyak dan banyak...
tok semua yang mengenali diri ini..

tahun ni dapat beraya ngan ex 5sains5 2009..tak ramai yang join sebab masing2 ada hal..almaklum la...nama pon raya...even cuma 1 malam je aku follow beraya tapi berbaloi sebab dapat jumpa kawan2 lama..tol x??kan seronok bile berjumpa kite buka cerita lama...time 2 mula la nak gelak sakan kan sbb perangai masing2 cam hape entah..:P

jeles tengok orang sibuk lagi beraya sbb sekarang ni otak2 kteorang di penuhi dengan report yang berlambak2,keje yang x berkesudahan dan macam2 lagi la..lecture masing2 nak hbis kan chapter diorg..alahai...pening kepala aku..tapi lau x tensyen,belaja ni seronok sebenar nye cuma lately ni aku cepat marah..and yang paling aku x suke,bile marah je mula la sakit pale,nak muntah..x suke2..nape entah..
ni la yang teman aku sekarang..:P

alamak!!terbanyak lak aku taip..hehehe..k la,stop editing at here..sambung esok ye kite merapu ni..hehehehe..bye2 semua..:))

Wednesday, August 8, 2012

menanti penuh kesabaran

salam semua.arini aku menggunakan kesempatan yang ada untuk memenuhkan entry kat blog yg dah berkurun aku tinggalkan..ahhahah..kesian anda kerana tidak di jaga ngan rapi,mohon maaf..:))

ok2..sebelom aku melalot yg entah pape,let me continue membebel..lagipon aku xde masa yg panjang tok berceloteh banyak2 sbb malam ni aku ada test cadastral surveying 3..haa..jgn tiru eden ni,x study2 dari tadi..ingat ye,yg baik d jadikan teladan n yang buruk d jadikan sempadan..:))

sekarang ni keje aku hanya la menanti..ape yg aku menanti??aku menanti tok pulang ke rumah, menanti tok pose n berbuka ngan keluarga dan si busyuk..x sabar rasa nye menanti semua 2 dan aku kan tetap menanti..hari demi hari berlalu tnpa aku sedari..tau2 je ada lagi seminggu tok aku pulang ke rumah..yyeeaayyy!!!tunggu ye bilik,akan ku ubah anda menjadi kamar beradu yg terindah..hahaha..

ngarot2 dah aku ni..dr aku ngarot entah pape,lbih baik aku sambung study..:))

Saturday, July 28, 2012

tahun untuk memajukan diri..

salam semua..arini aku berkesampatan untuk memenuhkan ruang entry yg baru di tinggalkan..heehee..haa.bosan la 2 nak bace entry ni..xpe3..:P

continue to the story,
tahun ni aku banyak dapat kata2 semangat and alhmandulillah semua nye makin menaikkan semangat aku tok belaja dan meneruskan kehidupan di tempat org dan tempat sendiri..terima kasih kepada yg sudi menegor dan memberi nasihat..budi anda sentiasa di kenang..:))semestar 5 ni,aku sangat bersyukur sbb aku sendiri dpt lihat improvement aku as a student kat sini..jgn nak pk aku ni bangga diri sgt la kan..:Phahahaha..abah pon senang je bagi duit blanja kat aku..hahahaha..tp abah xlupa tok pesan ni "duit 2 d tengok je,jgn di kelauarkan.."hahahah..yes bos..heeee(boleh ke di tengok jew??) aku akan berusaha untuk menjadi yg terbaik dan berusaha untuk memahami dunia luar..
*sesiapa yg kenal aku,slalu tgor lau aku wat salah dan jangan bosan beri aku nasihat..:))

my hubby sekarang ni ngah hantar permohonan tok sambung study..alhamdulillah,die dah terbuka hati nak smbung blaja ag..and i always support u dear..:))even keputusan die secara mengejot,tp lau die nak sangat dan berusaha,aku akan sentiasa sokong die..belajar selagi boleh,yg penting die x lupe aku..hehehe..so skrg ni tnggu permohonan 2 d luluskan ke x..aku sgt2 x risau die sambong blaja sbb die wat pengajian jarak jauh,PJJ..by kena kuat sgt2 tok blaja ye..x mau mudah ptus asa..:)) 

tu sal diri aku..ni lak sal family aku..alhamdulillah tahun ni rezeki family kot..rumah dah siap renovate,tnggu akak sorg2 naik pelamin je ngan rumah baru..x fair..!!:P..mak ngan abah pon selalu bagi nasihat kat aku lebih2 sal kawen..melimpah limpah nasihat diorg bagi kat aku, by the way thank for the great advices..:))terima kasih semua..syg my family plus2..:))raya kali ni, first time wat baju tema warna and warna bertuah tahun ini adalah hijau,import dr terengganu.thankz to my second sister...hahahah..x sabar nak balik rumah, merayau2 kat bazar,pusing 1 kampung ngan adik sebelum buka..alahai,lagi 20 hari tok balik,lma nye...:((xpe2,aku akan tnggu waktu itu..:)my little sister dapat PLKN,hahaha,congrates dear..hahaha.minta2 dpt jauh sikit.hahahaha..

my family,hubby and friends..:))

oit cik anny,seronok nye menaip..panjang berjela dah hang punye ayat..penuh entry ni smpai nak masuk page lain..stop writing right now!hahahah..ok3,ada yg dah marah..hehehehe,aku akan bercerita lagi di lain entry..to all readers, slamat berpuasa..:))


Monday, July 23, 2012

aku sayang kawan2 aku

salam..dah 3 ari kite berpuasa kan..kpada semua bloggers, slamat berpuasa..:))

kali ni aku bukan nak cter sal puasa,ag pon korg semua tau kan sal puasa..x mau dah ulang tayang kat sini..:))

lately ni aku tau banyak cerita sal kawan2 aku..bnde yang aku x sangka berlaku kat kwn2 aku..kepada mereka,sabar dan tabah kan diri korg ye..lau ada jodoh,ada la..:))take this as a advise, even i'm not always with all of you but i never forget about you all because you all are my sweet memories..:))

x sangka kan mcm2 yg korg lalui selama ni and aku tau pon ble bnde dah lma terjadi..sorry korg...:((


Sunday, July 15, 2012

seminar keusahawanan

salam..arini aku ada seminar d LT 6 & 7..Seminar Keusahawanan..sekarang ni aku nak share tips2 yang aku dapat 1 arini..antara nye adalah:


secret for success:
M-mindset.
A-action.
P -planning.

formula of success:
A-aim
B-believe
C-courage
D-do it until you got it.

magic of success: ABU the power of 3
  • always believes in urself.
  • always be urself.
  • always be unstoppable.
law to success:
  • niat
  • bersyukur
rule of success:
responsibility, (ownership, blame, excuse, denial)

waa..panjang lebar dah aku taip..ni la yg aku mampu kongsi ngan korg..pape pon,try ur best..nak tau lebih lanjut, click abang abu.

Saturday, July 14, 2012

minggu ke-5 di arau

salam semua..hari ni berakhirnye minggu ke-5 aku berada d arau..minggu ni agak mencabar sebab sangat2 xde masa tok berehat..lau orang lain ada masa sabtu ngan ahad tok bercuti,kteorg xde sebab banyak aktiviti..

isnin-khamis,kteorng ada kelas cam biasa..jumaat xde kelas tp aku g hantar roomate g stesen bas kangar sbb die nak balik.petang lak teman roomate ag sorang g C-Mart sbb die nak beli seluar..mlm 2 classmate ajak g mkn steambot tp aku x join..alasn munasabah,sgt2 penat..hhahahaah..

sabtu lak wat keje luar kuliah.dr kol 9-2.30..sampai2 bilik,mmg terbongkang atas katil..sangat2 penat..ke hulu hilir ngan alat..pape pon,best sbb 1 group baru nak rapat..esok ada seminar ENT300..aaaarrrggghhh..sangat malas nak g..:((

xpe la..mlas2 pon,kne g gak..olwez wish me luck..:))

Friday, July 13, 2012

a month as a student part 5

salam semua..arini aku baru berkesempatan nak update blog ni..(sangat2 xde idea nk tulis ape)..pejam celik pejam celik,aku dah sebulan kat arau ni sebagai pelajar part 5 sains geomatik. tok sem ni,banyak fieldwork yang kteorang kena siapkan termasukla:

survey project: engine and cadast project.(sekarang ngah wat tok engine project..)
cadastral survey: standard traverse ngan strata..(ngah berusaha tok siapkan traverse strata.:))

subjek2 kat lab ni,boleh d gabungkan sebagai 1 subjek iaitu:
fundamental remote sensing: lab ni gne ERDAS ngan ARCGIS software.
digital image processing:ni gne ERDAS je n lecture ni nk continue study..mesti rindu die nnti..:))

subjek yang wat serabot otak sbb x sepahaman ngan kteorg adalah:
ENT300: tbe2 lak blaja bisnes..jauh menyimpang dr kos kteorg amek..kadang2 rasa cam subjek ni yg killer subjek..hahahahaha..macam2..(tp lecture ni klakar..lain dr yg lain).

ok la..pasni aku akan update lagi sal p'kembangan subjek2 yang aku blaja,so korg leh blaja skali,kan..:))pape pon,thankz sbb sanggop habiskan masa bace entry ni..:))

Wednesday, June 27, 2012

untuk dia..

khas tok korg semua..

[Sleeq]
Kuatkan radio, kuatkan radio anda
Kuatkan radio, kuatkan radio
Aku yang patut, yang patut
Memberinya segala
Kerna aku mampu
Ya aku mampu
Melakukan apa-apa saja
Untuk dia (hey) Untuk dia (hey) Untuk dia (hey)
Untuk dia (hey) Untuk dia (hey) Untuk dia (hey)
Untuk dia (hey) Untuk dia (hey) Untuk dia (hey)

Dia penuh gaya, semuapun nak bayar
Memang selalu belanja
Mungkin anak orang kaya
Kadang kala pabila
Dia ke Singapura
Tak duduk rumah saudara
Dia inginkan Shangrila
Bertemu di Facebook
Beberapa hari kemudian
Mungkin gua comel kot
Ajak ku jumpanya di KL, Ooh KL
Oh lupa bilang gadis ni KL
Tak cakap kosong dia memang begini
Akhirnya dapat tahu dia punyai lelaki
Lelakinya pula kan bawa Mercedez
Apa saja dia minta dia memberi tetapi
Aku yang patut, yang patut
Memberinya segala
Kerna aku mampu, ya aku mampu
Melakukan apa-apa saja
Untuk dia (hey) Untuk dia (hey) Untuk dia (hey)
Untuk dia (hey) Untuk dia (hey) Untuk dia (hey)
Untuk dia (hey) Untuk dia (hey) Untuk dia (hey)
[Najwa Latif]
Engkau Punya Gaya
Walaupun tak kaya
Bukan paras rupa yang aku pandang sahaja
Mungkin kau lihat ku banyak berbelanja
Tapi sebenarnya ku biasa-biasa saja
Bertemu di MukaBuku
Ku jatuh hati padamu
Bukan tak nak mengaku
Tapi hati rasa malu
Senyum mu menawan menawan
Kau buat hatiku tertawan
Ada sesuatu yang kau perlu tahu
Tentang diri aku dengan lelaki itu
Meski dia bisa beriku apa sahaja
Tapi itu semua tidak boleh beri bahagia (bahagia)
Itu bukan segalanya
[Sleeq]
Aku yang patut, yang patut
Memberinya segala
Kerna aku mampu
Ya aku mampu
Melakukan apa-apa saja
Untuk dia (hey) Untuk dia (hey) Untuk dia (hey)
Untuk dia (hey) Untuk dia (hey) Untuk dia (hey)
Untuk dia (hey) Untuk dia (hey) Untuk dia (hey)
[Najwa Latif]
Jadi engkau yang patut, yang patut
Memberiku segala
Kerna engkau mampu, ya engkau mampu
Melakukan apa-apa saja
Untuk aku (okay)
Untuk aku
Untuk aku
Untuk aku (untuk kamu)
Untuk aku
Untuk aku
Untuk aku
Untuk aku

Wednesday, June 13, 2012

biskut nestum..:))

125g butter
80g (1/3 cup) gula castor
1/2 teaspoon esen vanila
1 biji telur
250g tepung gandum
1 teaspoon baking powder
1/2 teaspoon soda bikarbonat
30 gm NestlĂ© Nestum                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              3 biji buah ceri (untuk hiasan)                                                                                                                                                                                                        3/4 cawan Nestum (untuk hiasan)


Cara menyediakannya :
Ayak tepung, soda dan serbuk penaik. Satukan dengan Nestum.
Pukul mentega dan gula hingga sebati, masukkan telur dan pukul sebentar. Titikkan esen vanila.
Masukkan campuran tepung bersama adunan mentega dan uli hingga menjadi doh yang lembut.
Bentukkan bebola dan salut dengan Nestum (hiasan).
Tekan dengan garfu supaya leper dan letak ceri yang dipotong kecil di atas adunan.
Bakar pada 175 C* selama 15-20 min atau hingga masak.

Tuesday, June 12, 2012

biskut cip coklat

alllowww semua..arini aku nak kongsi 1 resepi biskut cip coklat...try la ye and jgn lupa post kat rumah aku..:))

Bahan-bahan ( bilangan bergantung pd saiz yg kita buat )

  • 180gm mentega/marjerin
  • 90gm gula castor
  • 100gm gula perang
  • 1 sudu teh esen vanila
  • 2 biji telur
  • 200gm tepung naik sendiri
  • 160gm tepung gandum
  • 1 sudu teh soda bicarbonate
  • 1/4 sudu teh garam
  • 100gm coklat chips

Cara-cara

  1. Ayak kedua2 tepung bersama soda bicarbonate dan garam.
  2. Pukul mentega/marjerin dengan kedua2 gula hingga gebu/putih. Masukkan telur dan esen vanila dan pukul lagi hingga sebati.
  3. Masukkan bahan2 yg telah diayak td dan gaul hingga sebati. Masukkan pula coklat chips dan gaul hingga sebati.
  4. Sudukan ke atas loyang yg telah digris (untuk mendapatkan hasil yg lebih baik, alaskan loyang pembakar dgn baking paper). Jarakkan sedikit antara satu sama lain.
  5. Bakar dalam oven dgn kepanasan 180C hingga masak (brown) lebih kurang 20 minit (bergantung pd kepanasan oven masing2). Keluarkan dari oven dan biarkan seketika di atas loyang, pastu alihkan keatas rack (redai kuih) supaya lebih cepat sejuk. Bila dah sejuk baru masukkan kedalam bekas kedap udara. 
yum..yum..yum...:))

Friday, May 18, 2012

last day at here..

allooww semua..ha..harini aku baru la berkesempatan nak berjumpa ngan cik broadband ni..hehehehe..so ble dah mengonline kan diri ni,ape lagi,aku pun update la blog ni..hehehehehe..

ok2,
dah melalut sangat2 dah ni..arini aku ngan kawan2 last kat JUPEM Selangor ni..sekarang ni kteorg ngah tunggu tok presentation lak..takot seh!!hheehehehe..sebulan ada kat JUPEM ni,sangat seronok (dalam hati,penat siot + bosan)hehehehehe...pape pun,seronok!!!!(sbb minggu last ni hubby hantar..:)))

presentation aku ngan nadzmi bertajuk DRP (Digital Raster Plan),mesti korang x tau kan..department ni dikenali gak sebagai Pelan Berdigit dimana ianya memproses Pelan Akui,Geran @ B1 TIF, bayaran dan lain-lain.waarrgghhh!!!nervous seh sbb kteorang punye data sikit jew..x cam orang lain,ada banyak sangat..x aci tau..:(

JUPEM Selangor,
seronok kat sini sebab abang2 ngan akak2 kat sini sporting sangat2..best kot sbb diorang terima kite seadanye..:))thank a lot because give us welcome warm...:)hope lepas ni lau jumpa,tegor2 la ye..xmau sombong2 ye...x elok tau..:)
tok semua abang2 ngan kakak2 kat JUPEM Selangor..:))

Wednesday, May 9, 2012

maaf kerana tidak memahamimu

kepada hubby (hafizuddin),

maaf kerana ayang x memahamimu sehingga kini.maaf kerana ayang x bisa tok menjadi yang terbaik untuk dirimu..ayang xtau semua tu sebab ayang xtau and ayang x paham,mayb sbb 2 kite selalu gdoh and kite selalu terasa..walau camne pun,selagi jantung ni berdegup,selagi 2 cinta ayang kat by x kan ilang..ayang arap,cuma nyawa yang leh memisahkan kite..

lagu ni khas tok by..

Aku tersesat
Menuju hatimu
Beri aku jalan yang indah
Ijinkan ku lepas penatku
‘tuk sejenak lelap di bahumu
Dapatkah selamanya kita bersama
Menyatukan perasaan kau dan aku
Semoga cinta kita kekal abadi
Sesampainya akhir nanti selamanya

Tentang cinta yang datang perlahan
Membuatku takut kehilangan
Ku titipkan cahaya terang
Tak padam di dera goda dan masa
Dapatkah selamanya kita bersama
Menyatukan perasaan kau dan aku
Semoga cinta kita kekal abadi
Sesampainya akhir nanti selamanya
Dapatkah selamanya kita bersama
Menyatukan perasaan kau dan aku
Semoga cinta kita kekal abadi
Sesampainya akhir nanti selamanya
Dapatkah selamanya kita bersama
Menyatukan perasaan kau dan aku
Semoga cinta kita kekal abadi
Sesampainya akhir nanti selamany.

just 4 u....


                                                                                                                              cinta selamanya,
                                                                                                                               ayang (anny)

Tuesday, May 8, 2012

alloww semua..arini aku berkesempatan lagi tok update blog ni...rasa cam agak lama aku x update blog ni kan..ala......korang pun bukan rindu aku lau aku xde..ye dak???

hahahaha...
aku x tau nak cter sal pe sbb  aku xde idea seh..cam hape entah kan..hehehehe...sekarang ni aku ngah kat office,sangat2 santai sbb xde keje pun..d sbb kan santai sgt,xtau camne nak wat report.heeee...

hhmmmm,
xtau nak tulis ape ag..idea xnk datang lakk..hhmmm..xpela..korng tnggu la entry akan datang eak..hehehehehe..see u there..:))

Wednesday, May 2, 2012

Aku seorang penjawat awam???

alloww semua..arini baru aku berkesempatann tok update blog ni pun aku pinjam zaki punye laptop...

kepada jack n zaki,
tolong la senyap sikit...mengganggu tol la...bagi la aku space sikit..senget!!!

ok2...aku xnak merapu pjg2 kat sini..aku start praktikal 16/4/2012..cam best time mula2 keje sbb aku x ske ada kat rumah..ehh???hahahahahaha...

praktikal kat JUPEM ni kadang2 best n kadang2 tak..ble dah ada kat dunia luar ni,macam2 orang kite leh knal..ada yg sempoi2 cam angin petang,ada yg cam terover lak...hhmmm...perangai manusia kan..

pape pun aku dapat tau la camne penjawat awam ni berkerja..cam sempoi2 gitu..hehehehe..

k la, cam ada keje je ni..see u bile aku balik arau..:))

Friday, March 30, 2012

mmuuuuaaaaahhhahahahahahahahahaha...

alloww semua2..arini aku happy sgt2..sbb pe???tadi baru amek hubby kat stesen bas kangar..waaaaa...miss u lak malam ni..(ceh..tadi baru je jumpa..gatai la hang ni anny..:P)

lantak la aku gatal ke x..jeles la 2..bagi kawan2 aku yg xde pakwe or makwe,xpe la...org x sudi,xkan kite nak paksa..hhmmm,jap ag adalah la 2 cuma mayb bukan kite dulu yg sayang die tapi die yg sayang kite dulu..sape tau..sabar ye kawan ku..:))

esok tinggal 1 paper je ag and aku nak balik but before 2,dating with my beloved hubby..:))waa...happy nye...so mulai esok,slamat tinggal perlis tok 2 bulan..wa....i like..muuaahhahahahahahaha....

p/s: balik rumah nak lepas gian cukup2..:))

Saturday, March 24, 2012

tolong la pergi dari hidop aku..

alloww semua..arini aku baru je lepas paper yg ke-5 and happy sangat2 sbb aku dah nak bla dr perlis ni..stress kot kat sini..hhmmm,bile la aku nak habis ni..aku nak g jauh dr perlis and dak2 yg ada kat sini..sape2,tolong aku g jauh dr semua masalah..

wahai mereka yg x reti jaga mulut,
tolong la..aku x kacau korg pun..korang jangan la kacau aku,tolong la...ape yang korg x puas ati sangat??x puas sbb aku x kongsi ilmu kat korg???cuba korg tgk balik diri korg 2...penah x korg minta tok ajar korang??knapa ngan org lain korg leh cakap camni 'leh ajarkan x??'npe lau aku,korg x wat cam 2 lak??

buat baik ngan org pun,org balas pe kat kite???korang anggap aku wat bodoh,so korang ase aku ni x terasa ape yg korg ckp???minta maaf sgt2, aku banyak makan ati ngan korang..lagipun korg wat aku ni cam hantu,ada tp korang x nampak..so aku wat korg cam 2 gak..fair and square right??


so hantu2 sekalian yang selama ni aku respect korg tp korg wat berlagak and x penah nak jaga hati aku,tolong la pergi dari hidop aku..tolong la......aku x kacau korg k..tolong  la....

Thursday, March 22, 2012

x sabar aih nak balik..:))

alloww alloow...anny di sini..hahahahaha..giler lak aku arini..hhmmm,entah la ape nak jadi ngan aku ni..sejak2 final exam ni,cam bengong + bengong jew...haaa...mesti korang kata aku pelik kan..dok aih...aku x pelik pun cuma kadang2 je aku pelik..hehehehe..

ok2,dah terbabas jauh dari jalan yang sepatotnye ni..hhaaaa..sebenarnye aku nak gitau korang something ni..tp jangan gitau sape2 tau..janji tau.."sebenarnye aku rindu rumah sangat2..sampai termimpi2..hehehehe"..malu la..sebelom ni aku x camni pun..heee..jangan gitau orang lain tau..ni rahsia kite2 jew..ceh..cam geng bas sekolah je..'tok kite2 jew'..hhahahahha

semester ni aku cam ting tong sikit..penah dalam 1 minggu 2 aku xleh tdo..tergolek2 sampai jatuh katil n naik balik sambung golek2 tapi still x leh tido..malam yg ke-4, lau x silap aku la.aku tepon mak gitau yang aku xleh tido..mak suruh baca al-fatihah ngan selawat banyak2 ..malam 2 aku boleh an esok nye mak tepon tanye aku leh tidor ke x..aku gitau la aku tido sampai xnak bangun..mak gelak kan aku,mak kata,"ala,rindu bapak nye la 2..dah tepon baru leh tido.."ttteeettttt......(malu seh)

dah lama aku x tepon mak n 3 ri lepas mak tepon aku..mak tnye aku ok ke x..heee..x penah2 mak tepon..rindu aku la 2..heee..:))sejak mak tepon ni,nafsu aku nak balik rumah makin membuak2..cam mlampau je nafsu aku 2..aish!!lantak la...pape pun aku nak balik rumah............!!!!!!!!!!!
i want my home..

p/s : orang yang dok dekat ngan family x rasa sangat camne terseksa nye jiwa raga bakul besen dok rindu kat rumah..sepatotnye yg dok dekat 2 bersyukur la sbb dekat je ngan rumah..

Wednesday, March 21, 2012

eh3..

alloww kwn2 semua..arini aku hepy sgt sbb tinggal ag paper je and x sangka dah nak balik umah..ag sminggu je..:))

aku x nak pjg2 cuma aku arap korg semua doakan aku..:))

Monday, March 19, 2012

runningman..:))

alloww allzz...arini aku berkesempatan tok update blog ni..rase2 cam dah lama je x update..dah lama ke???hheee...

arini cam biasa la..aku xnak taip panjang sbb buku kt ats meja 2 dah panggil2 aku tok baca die..alahai....nak wat camne,skarang kan ngah final exam...laupun sibuk nak study tapi aku x lupa tok tgk runningman..ape 2 runningman???xkan la korg xtau...runningman ni variety show kat korea..aku minat pun sbb show ni klakar and bersahaja..lau stress,memey aku ulang tayang banyak kali la..wat masa ni,aku baru ada 85 episod an skrang ngah d tayangkan episod 86..waa...x sbar nk ada episod 86..

ni la ahli2 runningman..
sape2 yg x pham ag sal runningman ni,boleh la tgk kat runningman..lau x sronok,sori la sbb pendapat org kan lain2..:))dan dengar cerita,runningman nak wat show kat Malaysia cuma aku x pasti ble..

p/s: doakan aku tok exam ni ye..:))

Thursday, March 15, 2012

nak buat macam mane???

alloww semua...ha...mestikorg pelik kan sbb aku asyik update je..xde paper ke??hehehehhee..ada paper ari sabtu ni and sekarang ni xleh nak study..sbb dah biasa study malam2,bile petang macam ni rasa sakit pale lak..

before ni aku xpenah tgk carry mark tok subjek yang aku ambik tp sem ni aku g tgk lak and sekarang aku stress sbb carry mark aku sikit jew..camne ni???nak wat pe ni???aarrgghhh!!!!stress!!!!bertambah stress bile 1 ari ada 2 paper..naik pecah pale d wat nye..:((

bile camni,rase cam nak balik je..mula la lau tidor je,mesti mimpi rumah..xde mimpi lain agaknye..bile bangun tido je,mula la nak nangis sbb yang kat rumah 2 cuma mimpi je...hhmmmm,sedih la...:((

Monday, March 12, 2012

lega sikit..:))

alloww semua..dah lama aku x update kan..mayb x lama bg org yg xske baca blog aku ni..:((ceh...cik anny oi!!x yah nk touching2 la...!!!hahahahaha..ok2,kite abaikan je..:P

arini lepas dah 1 paper..lega rasanya..ada lagi 6 paper..hohohohoiiii....hhmm..x sabar nak habis semua paper..nak balik rumah,asyik mimpi rumah je...:((

Tuesday, March 6, 2012

smile..:))

alloww allzz...arini aku nak smile banyak2..:))sbb pe???sbb report,asignment dah ciap n dah antar..lega jiwa raga bakul baldi,semua la yg sama waktu dgn nye..:P

sekarang ni adalah study week!!!masa tok rehat kan otak untuk sementara..eh2,cik anny oi...lau 2 la tujuan nye,nape bg nama study week???hahahahaha...2 tujuan aku and setiap org ada tujuan  yang lain,cth nye member2 aku banyak balik rumah even ni study week,bukan nya home week..lantak la ape punyg penting aku x balik sbb......adalah sebab nye...:P

:))
smile lagi sbb tiket balik rumah dah beli, tinggal angkut baju2,beg2 tok balik rumah and x lupa gak,my hubby...nape ada hubby???sbb die dtg perlis tok teman aku balik rumah..:))*lov u plus2 la. semua sal nak balik,dah setel,so tunggu final exam hbis je 30/3ni..:))

:)))
praktikal tok sem 4 ni aku dapat kat shah alam..waa..dekat ngan rumah and my hubby..heeeee...seronoknye...:))x yah pikir transport and what so ever..:))ohh...bahagianye...

k la..stop sampai sini dulu...kite jumpe lain kali eak..:))

Monday, March 5, 2012

i'm stress...

alloww amua..arini dapat gak aku update blog aku yg dah naik berhabuk dan bersawang..:))

arini aku stress sangat2..report hydro x ciap ag,x baca buku tok test ag..oh my god..nk wat camne ni..:((

sape2 tolong la aku..:((

Thursday, March 1, 2012

study week..

alloww semua..arini aku pat update ag..ni pun atas jasa baik si carrot baik guna laptop and berokband die..thankz carrot..:))

back to the title, lagi beberapa ari nak study week..syukur sangat sbb arini last blaja..otak dah penat menerima, time study week ni kite bagi rehat kejap..heeee...lau pat rehat kan otak jap,seronok..x de la tensyen..pas 2  leh sambung study lagi tok final exam yang start pada 12 march 2012 dan berakhir pada 30 march 2012.

ni la jadual exam aku..
12/march/2012 - Cartography survey.
17/march/2012 - Math engine & photogrammetry survey.
21/march/2012 - Hydrography survey.
24march/2012  - Geodesy survey.
27/march/2012 - Law (National Land Code)
30/march/2012 - Survey computation.

last paper 2,killer subjek tok sem ni..haa..killer....hahahahaha..study banyak2 tok sem ni..mlas dah nak pk sal carry paper banyak2..

tok member2 Uitm, good luck and do the best for your exam and make your parents proud with you..
:))

Tuesday, February 28, 2012

sape nak tolong bagi jawapan??

refer to national land code.
GROUP ASSIGNMENT  
Adilah is the registered owner of Lot 1 that is adjacent to Lot 2 belonging to Anita. Arfah's land is located between Adilah's land and a public road. For the past 20 years, Adilah has been using a path across Arfah's land to access the rood. All along no objection was raised by Arfah.(syazwani,fana
,nirma,hidayah,wahieda,azila-ap121) Lately due to some misunderstanding between them, Arfah alleged that Adilah had been trespassing on her land and commenced a court proceeding to restrain Adilah from entering or crossing the said land.

2.    A piece of land in Taiping was alienated in perpetuity to Amir on the condition that it be used  for agriculture. He wants develop his land into a housing estate. He has been informed that the policy of the State Authority now is that any land to be converted and subdivided must be handed over to the State Authority to replaced by leasehold title.
Advise Amir on how he can convert and subdivided the land.
Has the State Authority the power to impose a condition that the land held in perpetuity be converted to leasehold title upon conversion and subdivision?(salmiah,nurliyana,nurhamizah-ap121)

3.    Syarikat Diri Rumah Sdn.Bhd., a property developer, had just been alienated 10 hectares of land in Shah Alam. Discuss the two (2) different methods on how the land he would go about divided into smaller plots, as provided by National Land Code.

4.      You have been approached by a land owner who has a qualified title of a piece of land registered under his name. He would like to convert his qualified title to final title so that he can subdivide his land. List the options that are available to him. You are required to advices him on each option so that he can expedite the conversion of his qualified title to final title and the sub division of his land.    

5.    Norman and Abby are co-proprietors of a piece of land which in subject to category of land use “agriculture”. Norman wishes to have the land partitioned and separate titles issued. Abby does not want the land to be portioned.
        Advise him. (mohd fauzi, saiful,hayat, amy, zati.nurul saffiyah bt baharin, siti noorayhan bt abu Hassan, nur farhana bt abd malik, maszafirah bt ishak,seti hasne, rj nur fatihah apd4cl)

6.      Jitu Jaya is the registered proprietor of a fifty acres agriculture land (Lot 1) and another fifty acres (Lot 2) in Hulu Selangor. The company intends to develop the land into a housing development project. Datuk SS, the Director of the company seeks your advice on the relevant procedures for conversion and sub-division together with amalgamation under the National Land Code 1965.(afzal,faizal,Muhammad,haslin.sapura,rojaniah ap121).(farahana,hafsah,nurul fazilah,nazihah,akhma,aidil apd4cl).(azimah,ain,natasya,siti zubaidah,suzela ap120)
 
7.    Atan and his siblings had just been bequeathed a piece of land by his father. He wants to divide  the land accordingly among his four siblings. Explain the process on how he would go about dividing the land under the National Land Code and what happen if one of his siblings not agreed with subdivided.( rabyeah, amira, syira, yana, nazihah, atikah, AP120)

8.      There is one double storey bungalow unit in a scheme consisting of two multi storey building. The owner of the scheme intends to apply for subdivision of building and get strata title to each parcel. He is also intends to apply for strata title to the bungalow house. Discuss whether the application can be approved.   
       
9.      Berjaya Development Sdn. Bhd. has completed building an Indah Condominium and has obtained a CF from Local Authority on 1st August 2006. By 26 September 2007 they had applied for Strata Title. State your comment regarding the period of application for Strata Titles.

10.   A housing developer intends to develop three blocks of multi storey buildings. ONE block consists of 20 storeys and another two (2) block is 3 storey. He wants to apply strata titles for each unit in one of the blocks and apply one strata title for the other block. Considering the relevant provisions in the Strata Titles Act 1985, and other ruling issued by authority comment  . 1. Mohd Fauzee b. Mohamad, 2. Syahrul Hisham Azli Putera b. Hamzah, 3. Muhammed Azi B. Karim, 4. Husaini (ap122)

11.  Mr. Amir is the co-owner of a piece of three hectares agricultural land with three otherco-owners having equal shares. He intends to obtain separate land title to his land.Discuss the choice that are available to him and recommend the best option that he can take. (1:mohd erdi fikri bin ismail,2:mohd safwan bin muda,3:mohd rozaimi bin salleh,4:ahmad syafiq aiman bin che rahim,5:muhammad khairul annas bin Mohamed,6:wan sharu adam bin wan ismail-ap122)

*p/s: cari la jawapan sama2 ye..:))

Thursday, February 23, 2012

stress la camni..

alloww semua..arini aku berkesempatan nak update blog ni..ni pun guna laptop orang..laptop aku xleh nk connect ngan server..ape masalah problem entah..stress!!

2 stress tok arini,yg sbelom2 ni lagi la banyak..ngan assignment yang berlambak2,report yg bergunung2 and yang sama waktu dengan nye..:P  paling x ske lau time stress ni ada lagi orang yg tambah stress 2 jadi berganda2..alahai..camne la nk idop ngan keadaan camni..

arini by x keje sebab die x sehat..cian nye la...stiap kali aku jauh ngan die,mesti die sakit..(kawin cepat cikit la by,leh ayang jaga by..:)))aku arap by cepat la sembuh..x suke tengok by sakit, rasa cam ayang pun sakit gak..

aku arap before study week ni, aku leh ilangkan semua stress aku ni supaya aku leh blaja tok final exam nanti.and cepat amek exam,cepat la balik and jaga by busyuk 2..

p/s:busyuk2 pun,garang cam singa..:P

Tuesday, February 21, 2012

minggu stress...

alloww semua..arini aku xnk ckppanjang2 pun cuma nak gtau yg minggu ni sgt2 la stress..sbb pe??sbb minggu ni kene antar asignment,report,test and yang sewaktu dengan nye....:((

x ske la minggu2last ni...

p/s:xde sape2 nk tolong ke???

Sunday, February 19, 2012

always with you..

alloww semua..arini kteorg bergotong royong bersihkan kolej tp kami 1 bilik x g gotong royong..hehehehehe..kami cuma gotong royong bersihkan bilik masing2 je..:))bilik dah bersih,mula la bosan xtau nak watpe..2 yg dok gatal jari nk menaip 2..:P

laupun aku ngan dunia blog ni masih lagi baru berkenal-kenalan tp aku agak rapat ngan blog ni...heeee..(sbb aku xde FB,2 yg dok ngan blog je ni..)hahaha...x kesah la..tp kat blog ni la aku olwez cter sal pakwe aku..tol x???hee...jgn marah..:))sbb 2 aku gtau awal2,lau x ske blog ni,jgn baca...(^_^)

ok2..intro yg merapu meraban,takot makin lama merapu nnti jd makin trok meraban..eh???pelik nye ayat..hahahaha...sbenar nye blog ni salah 1 cara aku nk sentiasa dkat ngan dak busyuk aku 2..camne???meh2 aku bka cter..dgn ada nye blog ni,aku byk cter sal dak busyuk bam2 aku 2..ape yg aku rasa,aku gtau..-mesti korg bosan kan dgr aku ckp sal si busyuk2-
   
lately ni,dak busyuk always busy,so nk xnk kteorg jarang mesej tp aku xpenah lupe die laupun kiteorg jarang mesej..aku paham keje die camne,aku tau camne die susah payah cari duit tok masa depan kteorg..laupun kdg2 aku jeles tgk hplain dok berbunyi2 sedangkan hp aku 2 dok diam je..heee...ble dak busyuk x msj,aku mesti tnggu mesej die,so xpenah nk lupe die..:))stiap kali nk wat pape,mesti tanye die laupun die busy..x semesti nye lau x msj,lau ada pape,x gtau..2 bukan aku ye...:P

ok la...dah panjang lebar aku menaip ni..mesti dah naik berbulu mata korg baca kan..hahahahaha...

p/s:kteorg ngah merancang tok kawen taun depan or ag 2 tahun..hhmmm...rase2 nye,ble kteorg akan kawen??

Saturday, February 18, 2012

rindu seluas lautan..

alloww..arini aku dapat update ag sbb cam ne entah aku dapat connect ngan wireles..slalu nye x pat connect sbb masalah problem yg aku x tau..hhuuu...malam ni aku try nk ciapkan asignment karto yg x ciap2..heee..mlas nk wat sbenarnye..:P

dah lama rasa nye x balik rumah..entah ape dah jadi kat rumah 2..hhmm,abah kata bilik aku dah nak siapx tau lak camne rupe nye..tp bilik 2 aku x gune sbb aku kne gune bilik aku..sbb pe??sbb akak aku nk pindah slangor balik...:))so die gne la bilik 2 ngan suami n anak die..aku x kesah pun sbb aku jarang kat rumah..lau kat rumah pun,tdo merata2.heeeee.

hhmmm...aku nk balik rumah la..nak jumpe dak busyuk tp study week pun ada test,so xleh balik la...sedih..:((hhmmm...dah lama x jumpe dak busyuk...nak wat camne,dapat blaja jauh2,xpat la jumpe slalu..nasib baik cuti sem lama ckit..2 bulan gak la aku ada kat rumah lau pn aku ada praktikal kat Jupem.aku amek tempat praktikal yg dekat ngan rumah, Jupem seksyen 6..haaaa....ulang alek rumah jew..:))lau dak busyuk cuti,mesti die teman  aku lunch n balik keje..hahahaha..i like banyak2..:)))

p/s:bile hati dah sayang,lautan api pun sanggup d renangi, gunung ganang sanggup d daki..:))

only u and me..<3

Thursday, February 16, 2012

rindu kamu!!!!

alloowww kawan2..hehehehehe..arini aku update ag..heee...excted lak ble dpat jmpe helang(wireles)..hhmmm..ble dah ada line yg bagus camni,mula la nk update jew..yg pelik2 pun leh jadi isu..tp arini aku nk gtau korg yg aku rindu dak busyuk aku..rindu sgt2 sbb last jmpe pn time taun baru cina..hhmm,nk tnggu balik cuti sem,ujung bulan 4 la jwb nye...lama nye nk jmpe hubby tp yg best nye,hubby teman aku balik..dr selangor hubby naik bas ke kangar n then kat g arau tok dok kat hotel..lau hotel 2 x penoh,tdo hotel la tp lau penoh...hehehehehe..tdo kat mane2 la cyg...:P

susah kan lau kapel jauh2 ni...tp nasib baik umah kteorg dekat..:))lau cuti,leh jmpe ari2..x semestinye lau jmpe je nk kuar..jmpe kat rumah pun boleh..dok lepak2,kongsi cter,cter la pape pun..yg x puas ati ke,yg penting,lau dah cter2 2,mesti nangis..hahahahaha...2 la aku..:)hhmm....rindu nye ngan hubby....:((

for my hubby..
p/s: hubby,tunggu ayang balik ye...eh2..bukan tnggu tapi amek ayang kat sini tau..:))
miss u,lov u..

hehehehehehe...:))

alloww smua..arini aku kat dalam kelas..slumber kodok je aku update blog ni..hahahahahaha..arini aku sde pape nk cter pun cume nk gtau yg aku xtau ble ag nk update blog sbb wireles kat kolej susah nk connect..pade sape2 yg rindu aku 2,sori la ye xpat nak update slalu..:))

Tuesday, February 14, 2012

tension + stress + tertekan

alloww smua..lme nye aku x update blog aku ni..hahahahaha...lama ke???lamo kot..rasa cam dah berdebu blog ni..arini maybe aku buat entry panjang sbb slama aku x update blog ni,byk benda yg berlaku..benda yg menyakitkan hati lak 2..oo..stress!!!!

hhmmm,first at all,aku nak habaq kat hangpa ni..ada la member aku ni minta aku ngan die 0-0..aku xckp pe la sbb aku byk sgt sakit ati sbb die..lau die??aku xtau..smlm member aku ni asyik tdo je n dlm kelas pn nktdo..lau lelaki,leh trima kot tp ni prempuan..sjak2 kwn ngan die ni,tgn aku rasa cam laju je nk tampar org..b4 this,stiap kali die minta maaf,aku cam xpk dah ape yg jadi tppangai tetap xnkubah kn,sori 2 say la...sambung yg cter smlm..aku ni xske tegor elok2 sbb die xmkn dek saman so smlm time die tdo2 dalam kelas,aku sindir die..die kata aku jeles..xkuasa la nk jeles ngan pangai buruk ko 2..dah 2,die kata 2 hak die..k fine!!!hak ko,pasni sori 2 say la,memang aku xkn tegor lagi lau pun benda 2 salah..ko pk ko kapel,cam dah ckup bgos la??!!!pk sendiri la kwn..

aku xtau la npe aku menyampah sgt ngan pangai die.dulu die kata x ske tp last2 bnde 2 gak d wat..dulu kata xminat tp benda 2 gak  yg skrg ni die cari2..org ske koberubah tp aku xske sbb aku yg slalu tgk ko..aku tau smua yg ko buat..cam hipokrit pn ada..org lain x rasa tp aku yg pendam rasa..aku sindir2 ko,nk wat ko sedar,nk tolong ko tp camni ko blas???hhmm,bgus la..hubby kata,pasni xyah amek tau dah..org xnk dgr,xyah amek pusing..hhmmm,ayg try ikot ckp by..kdg2 aku rasa,die ag dasyat dr memberaku kat skolah..kat skolah dulu,ag bgus kot..laupun msg2 sindir menyindir tp diowg tgk balik sindiran 2 n ubah diri masing2..

aku bkan nk ckp yg aku ni baik,bgos or what so ever cuma aku menyampah ari2 wat pangai yg sama..tdo lambat tp keje xwat..aku harap,aku still leh sabarsbb aku takot 1 ari nanti aku maki die spuas ati aku..sabar dah makin xde ni...ni la sbar aku yg plg baik sbb sblom ni,smua dfah menangis sbb aku marah ngan aku..skurang2 nya diorg tau nk ubah diri diorg 2...

k la,sbelom aku naik angin ag trok,aku stop kat sini..c u kat entry akan dtg n doakan aku spaya x post entry camni lagi...":((

Tuesday, February 7, 2012

about me..:))

alloww kwn2..arini aku nk cter sal aku..mesti korg tertanye2 aku ni camne org nye..tol x??x tol...hhmm...xpe la..tp aku still nk kongsi sal aku..aku ni x la baik..serius aku ngaku sbb 2 rmai xske aku..:P dan sbb 2 gak aku xde kwn yg leh sma2 ngan aku tok mase panjang..hhmm,nasib la badan..

first thing yg aku x ske adalah x tepati masa..memang la ku pn x olwez on the time tp skurg2 nya aku sentiasa nk tepati masa.sbb pe??abah dah ajar cam 2..abah kata 'biar kite tnggu org jgn org tnggu kite'.tp kan abah,lau kite asyik tnggu org je,cam mlampau la..kite je yg on the time sedangkan org lain selambat2nya..dah mcm bodoh je nk tnggu lama2..(dulu by slalu dtg lmbat lau jnji nk dtg n die pn kne marah ngan aku sbb x tepati masa.)lau hubby aku pn aku marah,ni kn pulak org lain..*tp ada yg xphm2 gak..ske melambat2 kan masa..saket ati plus2 tau..

second thing is aku bukan laorg yg ske minta maaf face to face or menukar panggilan dgn org.(cth:org 2 bhasakan diri die nama n org lain ckp ngan die pn bhasakan diri nma tp aku,sori la..aku adalah aku)aku xtau la camne nk hipokrit sgt2 ni..n aku x ske ngan org yg hipokrit ni..

thirdly is aku terasa tp aku diamkan je..n org x phm pn aku cam 2..eeiii...sakit ati gler..sometimes they don't ask me just the other..aku ni sape..*kpada yg terlibat,sem dpan aku xnk sebilik ngan korg...biarla sorg2 drpda menghadap muka hipokrit korg 2..

k la..smpai sini dulu..:P

Saturday, February 4, 2012

nape wat camni kat ayg??

by,npe wat camne kat ayg??ape ag by nk sbenarnye..ayg ikot smua yg by swoh,smua nshat by..ble ayg wat salah sikit,by marah ayg cambesar je kesalahan ayg 2..ble by yg yg wat salah, by x pk pn ape yg ayg rsa..kdg2 ayg pelik npe by leh jd x berperasaan camni..ayg jauh ngan by n kat siniayg xde kwn pn nk cter or pape pn..ayg ada by sorg jew..

tp npe by x leh nk phm ayg??ayg ada by je...ble by x lyn,ayg bosansgt..bkan sbb ayg x phm by keje camne cuma ayg cuma perlukan by je..npe susah sgt..ayg ke yg bodoh sbb terhegeh2 perhatian by??ayg ke yg keji sbb mengemis cinta by???salah ke ayg nk by???

hubby kejam sbb by dera perasaan,ati ayg n jiwa ayg..bile by marah,by pentingkan ego by,by lupa sape ayg tok by..ayg minta maaf sbb arini,(first time) ayg swoh by cermin diri by sbelom nk marah ayg..ayg ingat, dah 4 tahub kapel,by lebih phm ayg camne tp x sngka ayg slah tafsir smua ni...:((

p/s:ayg pn ada perasaan gak...

Friday, February 3, 2012

hubby..

really miss you and need you right now..hopefully you don't forget me even for a while.
i send my love to you..mmmuuuaaahhhh!!!!
just 4 u..take my heart and bring me with you.:))

Wednesday, February 1, 2012

kahwin awal.

alloww smua..arini aku xtau nk wat pe..asgmnt bertimbun2 aku x wat ag..hhmmm..lau msalah ni pn xleh nk wat,camne la nk kahwin awal..opss??kahwin awal??

kali ni aku nk cter sal kawin awal..aku dok survey2 blog org lain,x sangka ramai yg umur sama cam aku tp dah kawin..yg dah ada anak pn ada..most of them,smua nye bertudung labuh, dr skolah agama..aku ni??camne la..leh ke aku kawin awal??cam pelik pn ada sbb aku nk dah la cam putus fius je..pas 2 nk kawin lak..huhuhuhuuuuu...memang by kna jaga aku 1000 percent ni..
anny sayang hafiz..:))

hopefully lau jodoh aku awal,aku leh jaga rumah tangga aku n leh lebih matang dlm menyelesaikan masalah n leh hadapi segala rintangan bersama..

Tuesday, January 31, 2012

i want my hubby....:(

aloww semua..waa...dah naik berdebu blog ni..ada x sape2 nk jadi cleaner tok blog ni??heeee..ok2..blog berhabuk boleh d selenggara..so tidak menjadi isu sama sekali..:))

bermula dr hari jumaat lepas,student geomatik g pantai merdeka tok wat latihan praktikal hydrography..waa..4 ari menghadap pantai tanpa hubby..sangat2 bosan..stiap detik n saat asyik teringat by...(alangkah seronok nya lau pat g ngan by..:)))
nk sentiasa bersama hubby..:))

hhmmmm..iwant ny hubby right now!!!!hubby,please take care yourself. risau la sbb by dah start sakit2 ni...hhmmm:((

Wednesday, January 25, 2012

best nye...:))

allooww semua..rindu aku x??heeee...x rindu la 2..xpe2,aku x kesah pun..:P
arini cuma nak menyemak je..hehehehehehe..cuti ari 2 aku dpt gak mkn Big Apple Doughnut..sedap sgt2..heee..

aku suke ni..sbb lau masuk mulut,sejuk je..:))

by mam ni..ske benar ngan nama nye..:P

b4 tu kteorg makan mcd..heee...byksgt mkn..hehehehe..biar la,kat perlis xde mcd..alang2 kat umah,kita bantai je..kn by..:))
kteorg mkn ayam,bkan daging..hehehehe..

pas 2 aku ngan bam2 g tgk wayang kul 4..waa..memang balik lambat la ari 2..
tgk cter ni..syok....laupn sejuk gler dlm panggung..
k la..nk siap2 g klas..bye2 all...:))

Tuesday, January 24, 2012

impian by sebelom kahwin..:)) (part 2)

alloowww allzz..arini aku update dr arau sbb cuti dah hbis..esok klas dah start..oooo...x puas dok bawah ketiak by..huuuu...(org lain dok sibuk dokbawah ktiak mak tp ko ni lain lak..pelik..!!)aishh!!sibuk la 2..

ok2..continue and sambung balik cter kite..ni sambungan impian by..ari 2 aku ctersal umah impian die kn,skrg ni aku nk gtau sal kereta yg die nk lak..aku pn terkejut sbb die nk kereta ni..byak tol wet yg nk dperlukan tok sebiji kereta ni tp lau dapat,mmg puas la..:))
nak wane merah gak..
ni pandangan blakang..:))

lau by modified camni,apela nk jd..hehehe..

waa..nk camni..:))
sampai sini je la..pasni kite sal lain lak ye..:))

Monday, January 23, 2012

impian by sebelom kahwin..:))

allooww semua..arini n  detik ini aku menaip ngan penuh gembira..sbb pe???sbb aku berada di sisi hubby saat ni..kteorg kat jj bukit tinggi n menggunakn khidmat wifi Mcd.hehehehehe..ok2..aku xnk wat intro pjg2 sbb ada benda lain yg aku kne siapkan..

cter sal impian by,arini by kata nk wat rumah atas air n ada tingkat bwah yg berada dalam air..lau korg bygkan,hhmmm,cam best je kan...hahahahahaha...so xde la nk gdoh2 ngan jiran tetangga sbb aku jiran ngan ikan2 d laut..hhuuuu..design rumah ni aku xtau sbb ni idea by..die kata org lain xkn ada rumah yg sama ngan rumah yg die nk..hhmmm..dasyat..

hhmmm,stiap org ada impian diorg kn..tp wat masa ni,ape yg by nk,by dapat.tol x??ayg arap by dpt la smua yg by impikan..:))ayg akan sntiasa ngan by..:))

*p/s:lau tol2 by nk wat umah atas air bru kite kawen,alamat nye lama ag la nk kawen..:P

Tuesday, January 17, 2012

menarik tp x leh pkai selalu..
lawa tp lau x serasi,sakit kaki..
cantik tapi x tahan lama..

x semua yg cantik 2 perfect dan x smua yg perfect 2 cantik..:))

x sabar rasanya....:))

alloowww guys..arini je aku dah teruja sgt2 sbb lagi beberapa ari aku nk balik...:))antara sebab yg wat aku teruja..

  • hubby cuti sama banyak cam aku cuti..(everyday can meet)
  • hubby awal2 swoh aku masak tok die..:))
  • miss my room..
  • kacau abah ngan mak meniaga.
  • jalan2 cari makan.
  • memasak d rumah..
  • dan sesuatu yang sama waktu dgn nya..:))
kat rumah nk  mkn byk2..:))

pape pn,aku balik sbb pasni dah xde cuti..kne tnggu study week lak..study week mmg x balik la...hhuuuu...

*p/s : yg kat slangor 2 (my hubby),tnggu kepulangan ku d sisi mu..:))ceh..ayat x leh bla tol..T_T

Monday, January 16, 2012

hhmmm..

alloowww semua..arini aku merajinkan diri utk menaip laupun x seberapa..aku xtau la nape ngan aku ni..laupun org lain wat aku sakit ati,kdg2 aku trime je tp ble kne org 2,x pk lak aku sakit ati ke x..

x phm ye..???cter nye camni...aku minta org tok bli something atas sbb aku blanja..lagipun smua nk mkn,ye dak??xkn aku yg blanja,aku yg keluar,aku yg penat..yg diorg 2???goyang kaki je..menangis gak la ble terkena camni..:((cter kat hubby,memang kne nsihat 300saat la..hhmmm...tol gak ckp by cme aku ni nk tgk member2 aku happy,mkn sama2..hhmmm..

kdg2 aku x phm la..memang la lau diorg wat pape pn,kdg2 aku diam je tp diorg ingat aku xde perasaan ke???kdg2 aku terguris tahap gaban pn,diorg leh wat xtau je..dr makan ati plus2,lbih baik aku wat xtau gak..tol x???tp kn,smpai ble diorg nk wat camni kat aku..aku rasa,ada gak aku terikot perangai amani..org wat pape pn tp diam je..hhmmm...aku xske sbb ni bkan aku..byk aku ubah perangai aku,lau kat skolah dulu,org wat aku camni,mesti dah kne maki kaw2 pnye..
kawan ke lawan??

* ada ke perlu aku jd cam dulu or still ngan cara camni???

Sunday, January 15, 2012

jeles,jeles n jeles..

alloww smua..arini aku wat luahan perasaan sikit..sikit je kot..hehehehe..berdasarkan tajuk entry aku ni,mesti korg ingat aku jeles ngan hubby aku kan..:))sbenarnye takpun..xde kena mengena ngan die pun..ape yang aku nk cter ni sal kawan..ulang tayang,kawan...
sedih masa wat entry ni..:((

sebenarnye kan,aku pelik ngan diri aku ni..dari sekolah rendah sampai sekolah menengah n universiti,aku xpenah ada kwan yg rapat ngan aku sampai ble2..cth cam time skolah rendah dulu,aku ada sorg member ni..nama nya nazira..kteorg g skolah agama n lepak2bersama.naik skolah menengah,awal2 bulan ,kteorg g skolah sama2 tp lama2 die g skolah ngan mak nye(bukan mak die blaja 1 skolah ngan die..maksod nye maknye anta die ke sekolah.).ok2..stop merapu2 yg pelik2 ye wahai cik any oi..

2 cter sal skolah rendah..skolah menengah lak,nazira still ok ngan aku cuma die dah join group lain.(dak2 1 klas ngan die)aku ngan die x sama kelas,so hubungan kteorg ilang cam 2 je..masa form one,time 2 kelas 1F aku kwn rapat ngan arwah kasmarulniesa..2 pn x smpai stahun sbb ada 1 group yg aku n kas join ni,kenakan aku.mcm2 diorg kutuk aku..form 2 lak,aku ngan nadia n fatin..tp x lama gak sbb nadia kata,kwn ngan aku,die x blaja..hhmmm,mcm2 kn..fatin lak,die kwn ngan group die..so x rapat la...

pas 2,form three lak,aku still ngan klas yg sama..time ni aku kwn ngan semua org sbb smua yg rapat ngan aku,semua kenakan aku..hhmm...tp time ni aku plg rapat ngan arwah mira,hany,jiha,aien..lau g mane2,slalu bersama n yg plg klakar,kuar dating pn skali ngan arwah mira n hany..hehehehehe..plg seronok aku rasa,time form three la..2 la kwn2 terbaik aku..form 4 lak,byak konflik..aku dah x rapat ngan arwah mira n hany sbb kteorg lain2 kelas..hhmmm..aku ngan aien ada konflik yg sgt2 dasyat..

form 4 ni,aku ada sorg member ni yg iktiraf aku as kwn baik die tp last nye,die kena kan aku gak..sakit nye ati,hanya Allah yg tau..macam2 diorg wat sampai la kteorg naik form 5..masa form 5,dekat 2 bulan aku mendiamkan diri sbb aku dah mlas tok semua nye..tp last2, 1 kelas leh trima aku tok berkwn ngan diorg tp x semua la sbb dlm kelas 2 berpuak2..
ble la aku nk dpat true friends..hhmmm..:((

skrg ni kat universiti ni pn aku xde kwn ngan rapat ngan aku..xtau npe..aku jeles tgk smua org..smua ada kwn yg rapat ngan diorg..sedih  nye lau idop sbagai aku sbb aku xde kwn yg leh cter smua nye..kdg2 rasa cam sorg2 dok kat u ni..tpsyukur sbb aku ada hubby yg sntiasa ngan aku..die la kwn, pakwe n bkal suami aku..:))thankz hubby,ayg arap pasni kite akan sntiasa bersama x kira la ape yg terjadi..amin...

*p/s:sedih lau pk semua ni..hhmmm..ape la nasib aku ni..sbb 2 aku jeles lau tgk org yg ada kwn rapat ni..g mane2,olwez together..

Friday, January 13, 2012

selesai sudah..:))

*perhatian kepada semua blogger, smlm aku retest JPJ kereta n aku dpt tester yg sgt2 baik..senang je die bagi aku lulus..jgn jeles tau..:)) (harap maaf,aku x de bg duit or suap-suapan kat tester 2 ye..)

salam to all..(ceh,aca2 nk speakang la 2..hahahaha)ok2, xde nye nk speaking2..bhasa melayu pn bertabur ke laut,ni nk bangga bhasa lain lak..mesti ada yg ckp aku ni x maju kn..haa...jgn tipu..bkan x maju cuma aku nk juga naik taraf kan bahasa melayu ni...xkn la org korea boleh ckp or menulis dlm bahasa diorang sendiri sedangkan kita ni,dok jaja bahasa org..ye dok???(*lau salah,xtau la nk ckp pe..:(()

ok2,aku kat sini bukannya sbb nk bergadoh atau yang sama waktu dengannya..jadi,buangkan segala perasaan amarah yang ada dan kita sambung berpot pet potpet di sini..:))alhamdulillah akhirnya aku dapat gak siapkan pengambilan aku yang tergendala selama 2 sem..lega rasanya bila semua dah siap..pasni dah x yah pikir dah..tol x??walaupun aku terpaksa ambil test kereta 2 kali,tapi berjaya gak..terima kasih untuk semua termasuk la member sebilik (kira,ct, n alng),kawan sekelas(meyra,seha) yang selalu bg nasihat..(trima kasih meyra sbb jd org pertama yg tnye aku lulus ke x tok test ke-2 ni..aku tau,sbenarnye ko x sbar nk aku blanje PHD kn...)

mkn sampai kenyang ye..:))

2 je la yg aku mampu tok potpet kn..:))jmpe d lain masa k..:))

Thursday, January 5, 2012

hepy befday amani..))

allooww all....arini aku ngan tergedik2 nye nk update tok mlm ni..(oi makcik!!tido la..dah kul bpe ni)yela2..nk manja2 ngan cik cintadisember pn xleh..jeles + cemburu la 2..:P
ok2...dah merapu2 sampai perthlis dah ni..terpesong jauh dr jln yg lrus..ish2...anak sopo la...hahahahaha...(anak mak n abah la..:)))

ok2..sowi2..hahahahaha..arini ktorg wat surprise tok amani..sape amani???klik ni tok knal ngan amani..hepy befday amani..:))sori la wat surprise x menjadi..hehehehe..teringin lak nk sambut befday amani,so alang2 Amy n Umi g C-mart,aku swoh Alang kirim kek kat diorg n thankz 2 Umi n Amy sbb pilih keke sedap..:))wet 2 nnti,jgn lupe minta tau..nnti lupe..(lau x ingat pn pe..hehehehe..:))
hepi befday Amani..:))

kul 11.30 plus2 mlm,kteorg swoh amani balik bilik tok amek kunci..(padahal kteorg aku,Amy,Umi,Siti n Alang dah bersiap sedia aca2 nk tdo.hahahahaha..x tdo pn..:))tertipu sudah..) balik2 bilik je,Amani terkejut + terharu + mcm2 la...x tau nk camne nk ckp..hahahaha..aku dah tergolek2 atas katil sbb gelak kan Amani..:))
majlis d meriah kn ngan si Meyra n Fina..(tp Fina x sihat..sian kat dia..) happening gler dlm bilik tok seketika..Alang n pakwenye(Canon DSLR) menyibukkan diri dgn mjlis secara kecil2an ni..huhuhu..
Amy,Umi,Alang,Meyra,Fina,Siti,Amani .

slepas Amani ptong kek,aktiviti suap menyuap d jlnkan..si befday girl menyuap kesemua ahli yg berada d dlm bilik..perot dah kenyang,masing2 dah nk menggila sbb mood befday x hbis ag,Meyra n Amy ngan bangga nye memegang btol bedak d tgn msg2..ape lagi,Amani menjdi tua dgn serat merta sbb rambotnye jd putih..transformasi yg sgt hebat..hahahahahaha..
camne la rambut Amani n Amy sbb kne bedak..(warna je tau)

k la..mcm2 aku mengarut ni..korg pn nesti dah naik bosan bace kn..hahahahaha..pape pn,thank to Amy,Umi,Alang,Siti,Meyra n Fina sbb sudi dtg ke 3078 tok meraikan befday girl..

Monday, January 2, 2012

The Roomates + Meyra

allooww smua..arini aku gedikz ag tok menaip.arini aku nk cter sal roomate n meyra...roomate aku terdiri drpd kira n alang yg tgah menjakun kan diri ngan DSLR cap Canon..hohohoho..main hentam je bg nama kat kamera 2..hahahaha..sori kamera...nma anda d tulis mengikut citarasa aku..hahahaha..

continue membebel...
alang arini bwak kamera ke arau sbb die ada ekspo next week kot..hahahaha..aku x ingat la..arini alang x g sekolah sbb die saket..so tgah ari ni smua ada kat bilik termasuk la cik meyra..diorg smua dok mentry kamera alang n model tok arini,cik meyra..hahahahaha...mcm2 pic d ambik..yg x penting2 pn nk d amek pic..hohoho...klakar la..cam senget jew..heeee..:))

k la..cau lu..bye2..

Sunday, January 1, 2012

setahun setengah..:))

alloowwwguyz..arini aku  kembali ngan seseme yang di import dari rumah.dah lama resdung x menyerang tapi arini,die menyerang dengan mengganas..alahai..letih eden nk bersin 24jam..tapi nak wat macam mane,die datang tanpa di undang,so terpaksa la terima ngan hati yg paksa rela..huhhuhuhu..

time cuti midterm,banyak kenangan manis yang aku kumpulkan..walaupun seminggu tapi aku happy dan bahagia..nape??? first day sampai rumah,aku g rumah hubby sbb abah wat kenduri doa selamat tok badrun hakim.(adik bongsu hubby)dengan blur tahap cipan nye,aku tolong  ape yang termampu..mula2 datang tu,saudara hubby x tau yang aku ni makwe by..diorang wat xtau je lau aku salam diorang..(ok gak xkenal..lau kenal,haru biru idop aku)tp sepandai-pandai tupai melompat,akhirnye jatuh juga..hahahaha..kantoi gak time kenduri 2 sbb makcik by tanya,aku datang ngan sape..bile aku ckp aku datang ngan by,tros die gtau 1 rumah yg aku ni makwe by..adioss...x leh ckp ape la..mcm2 pandangan aku tgk..ada yg cam x endah,ada yg jeling2 nk terjuling,mcm2 la...
farzana suka mkn cekelat ni..:))

tu kisah time kat kenduri..hahahaha...akhir nye aku balik before acara bermula..ngan muka sememeh nye,aku ajak by mkn Mcd..hohoho..bertuahnye bakal menantu abah..hahahaha..dok x smpai 2 ari kat rumah,macam cerita aku dgr..yg plg terkejut + teruja + takot + cam klakar bile mak kata yg parents by ckp,lagi stahun stengah kteorg nk d tunangkan n 6 bulan pas2,tros je nikah...walaweh....terkejot gedik d wat nye...lau ikot family aku,aku keje stahun 2 baru la leh kawen sbb kumpul wet dulu..tp lau abah nk cepat,mmg maaf la..no bertunang2..(tp cincin ttap kena ada.hehehehe)so smua 2 terserah pada by sbb die yg kne cari duit n aku lak,kne bantu die cari duit..kne jimat2 n berkongsi..:))
camne la by nk harungi detik ni...:)

30dis2011
mlm 2 by wat barbecue kat rumah die..aku yg terlebih excited sampai kul 6.30..sampai je rumah by,by keluar g rumah sepupunye..by ckp,g borak2 ngan mak,knal2 ngan mak..mula2 tu mmg la kekok tp last2 ok dah n aku bersyukur sbb family by leh terima aku dlm family diorg..:))plg terkejut time mlm 2 ble kwn2  abah tnye,sape aku??nk tau abah ckp pe??? 2 la bakal menantu aku..blaja lagi,lau x blajar,dah nikah kan die ngan anak aku..fuhyoo....terbaik la abah..terkejot aku dgr ble abah ckp cam 2..sporting habis..huhuhuhuhu..
korg rase,ape prasaan aku lau tbe detik ni???

k la,cam dah terover lak aku cter panjang2 ni..pape pn,stahun stengah 2 adalah tempoh aku hbis blaja.kira nye aku hbis blaja je,nk d tunang n d nikahkan..tgk la ape terjadi..lau aku jdi bernikah ag stahun stengah,aku akn jemput korg smua yg knal aku..

p/s : b4 this aku x knal n x rapat ngan abah n mak by sbb laupn dah kapel 4tahunstengah,aku jmpe ngan parents by bru 5-6 kali je..dasyat kn..huhuhuhu..but i happy with this family,especially with my hubby cuk bam2..:))